Signtuning

Het finetunen van de signing, de basis van LENN.

Wij kunnen voor elk evenement de juiste signing (signage in het Engels) bedenken. Wat er nodig is, wat er (technisch) mogelijk is en wat binnen het gestelde budget past. In overleg met onze opdrachtgevers maken we van hun geschetste ideaal-plaatje een vertaling naar een offerte. Hierin worden door ons al de juiste printmaterialen, afmetingen en montage-manieren uitgewerkt. De offerte wordt dan afgestemd op het budget, een iets minder uitgebreide versie, of juist een wat luxere versie. En daarna gaan we het uitvoerproces in.

In dit proces nemen wij het voortouw in de artworkhandling. Wij zorgen dat onze klant en de vormgever van onze klant precies weet wat er opgemaakt moet worden en hoe dat aangeleverd moet worden. Voor ingewikkelde constructies leveren wij artboard-bestanden aan (een sjabloon waarin meerdere afbeeldingen als 1 geheel worden getoond, waarin de tussenmaten onderling juist staan, zodat een afbeelding van het ene doek juist doorloopt in het andere doek).

Al het aangeleverde artwork wordt door ons gecontroleerd en waar nodig nog aangepast of voorzien van markeringen/labels. Als het printwerk van de printer komt, wordt alles nog een keer gecontroleerd op compleetheid en of het juist is afgewerkt. Het wordt dan meteen al op volgorde gelegd en onderverdeeld per constructie.

Op locatie zorgt onze crew ervoor dat alles juist en in de juiste volgorde geplaatst wordt. Als er toch iets niet helemaal klopt, dan zorgen ze ervoor dat er een oplossing gevonden wordt, en het toch gemonteerd kan worden.

Event dressing

Een heel evenemententerrein aankleden in de huisstijl van het evenement. Event dressing is gericht op evenementenlocaties die geen permanent karakter hebben.

Overal waar je kijkt zie je huisstijl-elementen terugkomen, dat is het mooie van een goed uitgevoerde event dressing! Aan de hand van tekeningen en eventueel een locatiebezoek maken we een plan, hierin geven we aan wat de mogelijkheden zijn. Alle constructies, zoals tenten, steigerconstructies, podia en tribunes kunnen we aankleden.

Door op alle items die op het terrein staan iets van de huisstijl terug te laten komen, krijg je een sfeer die helemaal de jouwe is. Dit kan al door kleine stickertjes op items te plakken, maar het kan ook door tenten helemaal in te pakken of gevels te voorzien van stickers. De bezoeker heeft dan het idee dat hij op het evenement in de wereld van het event terecht is gekomen.

Ook voor de foto’s en socials is het natuurlijk het best om overal iets terug te zien van de huisstijl.

Venue dressing

Venue dressing is het aankleden van een evenementen-locatie in de huisstijl van het evenement. Venue dressing is veelal gericht op bestaande gebouwen.

Om een bestaande locatie om te turnen naar een locatie die helemaal de sfeer van het evenement uitstraalt, kunnen we overal huisstijl-elementen terug laten komen. Op welke manier en met welk materiaal dat gebeurt, hangt af van de locatie en van het budget. Tijdens een locatiebezoek en naar aanleiding van tekeningen maken wij een voorstel waar we alle opties inzetten. Als het budget bepaald is, kan er een keuze gemaakt worden wat wel en wat niet uitgevoerd kan worden.

Materialen die we vaak gebruiken bij het aankleden van een venue zijn stickers, vlaggen, tribunedoeken, buizenframes ect.

City dressing

City dressing is het zichtbaar maken van het evenement in de hele stad. City dressing is gericht op het verbinden van verschillende locaties tot één evenementenlocatie.

LENN kan een stad “aankleden” in de huisstijl van het evenement. Voor evenementen die op meerdere locaties in een stad plaatsvinden, kunnen wij dat verzorgen.
Voor city dressing gebruiken we vaak vlaggenmasten, billboards, signingtorens en stickers. Met deze materialen kunnen we door de hele stad of rondom de evenementenlocatie(s) de huisstijl van het event zichtbaar maken aan het grote publiek. Met stickers (op gevels, ruiten en wanden, maar ook op de grond) kunnen we routes aanmaken, maar ook de entree aankleden zodat de bezoeker zich meteen “in het event” waant.

Waar city dressing zich op de omgeving van het event richt, zijn venue dressing en event dressing juist de aankleding van het evenemententerrein of van de locatie.

Artwork handling

Of het nu gaat om 1 doekje of om honderden items, artwork is altijd basis. Voor ons is de handling van dit artwork dagelijks werk.

Wij assisteren onze klanten op verschillende manieren met dit werk. Zo leveren wij bij ingewikkelde constructies artboard-bestanden aan (meerdere bestanden waar het beeld van doorloopt). We plaatsen de artboards dan zo, dat de tussenruimtes tussen de verschillende beelden overeenkomt met hoe het uiteindelijk gemonteerd wordt. De vormgever kan het beeld er dan in 1 keer overheen plakken en uit het bestand rolt dan het juiste artwork.

Voor speciale vormen, bijvoorbeeld schuin afgewerkte doeken voor een tribune, maken wij snijmallen en plaatsen we de ringen op de juiste manier in het beeld. Bij plaatmateriaal is er de optie om contour te frezen of snijden. De klant levert een gewenste vorm aan en wij zetten deze om naar snijlijnen die de freesmachine herkent. Ook boorgaten, waarmee we bordjes kunnen ophangen, kunnen we op deze manier voorzien.

Al het artwork dat wij ontvangen wordt door ons gescreend op onjuistheden en of het op de juiste manier is opgemaakt. We voorzien het artwork dan nog van labels, zodat het makkelijk uit te zoeken en te herkennen is. Dan zorgen wij ervoor dat het besteld wordt. Als het printmateriaal bij ons afgeleverd wordt, controleren we nogmaals of alles in de juiste aantallen en met de juiste afwerkingen is afgeleverd.

Download hier de aanleverspecificaties