100 jaar Tata Steel 2018

100 jaar Tata Steel 2018
22 september – 5 oktober 2018

Tata Steel was jarig. De grootste staalfabrikant van het land bestond in 2018 maar liefst honderd jaar. Het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in IJmuiden werd groots gevierd en LENN mocht de aankleding verzorgen in opdracht van IDTV. Het evenement won een Gouden Giraffe in de categorie Relatie Events, een sterk staaltje vakwerk! Fantastisch dat LENN bij dit project betrokken mocht zijn!

Op het terrein van Tata Steel was een speciaal festivalterrein aangelegd van 13.000 m2 met de grootste tent van Europa (capaciteit: 4.000 personen), een reuzenrad van 33 meter, vier verschillende tenten met muziek en karaoke, een fonteinbar en tien foodtrucks. Er werden 12 grote evenementen georganiseerd voor medewerkers, gepensioneerden, relaties, omwonenden, klanten en leveranciers. 40.000 gasten werden verwelkomd. LENN heeft de grote tenten aangekleed en voorzien van vak-aanduiding. De tribunes zijn door ons aangekleed en we hebben grote vlaggen (3x2m) geplaatst op alle punten van de grote tent.

Bij de entree van de tent hebben we een 45m brede layherwand aangekleed met ons layherframe, waarbij rekening is gehouden met een grote doorgang naar de garderobe en de nooduitgangen.

Op het evenemententerrein heeft LENN een verhalen-tour (met verhalen van oud-medewerkers en huidige medewerkers) neergezet bestaande uit 17 torens en 8 audio-zuilen, die speciaal op maat gemaakt zijn voor dit evenement. We hadden ook een selfie-area gecreëerd. Verder nam LENN allerlei signing onder zijn hoede (tentnamen, bouwhekdoeken met foto’s uit de fabrieken, welkomstpoort bestaande uit containers voorzien van doeken en ook de DJ-booth).

Vanwege de voorspelde windkracht 11 hebben onze signtuners uit voorzorg de doeken die allemaal net zo netjes hingen, weer uit het layherframe en de signingtorens moeten halen om ze vervolgens weer terug te plaatsen.

Foto’s 100 jaar Tata Steel: Paul Valk, Saskia Beers, Fix Media & LENN