IFFR – International Film Festival Rotterdam 2019

IFFR – International Film Festival Rotterdam 2019
23 januari – 3 februari 2019

Sinds 1972 wordt het grootste filmfestival van Nederland, beter bekend als het IFFR, elk jaar gehouden in Rotterdam. Op diverse locaties in de stad worden films vertoond, maar eigenlijk doet de hele stad mee. De binnenstad ademt IFFR en overal zie je het kenmerkende tijgerlogo van het festival terug.

In 2012 heeft LENN de eerste pop-up locatie van het festival gestickerd. Vanuit hier ontstond een samenwerking waarbij wij de gehele aankleding voor het festival zijn gaan verzorgen.

Op het Schouwburgplein monteren wij jaarlijks een groot doek (7,5x12m) in de ontluchtingstoren van de parkeergarage. Voor de montage van dit doek zetten wij onze abseilers in.
Het IFFR bedenkt elk jaar een campagne waar wij op aansluiten met bestickering op alle deelnemende locaties of met op maat gemaakte activaties. Als het IFFR bijvoorbeeld vraagt om een soort “pop-up-video-hotspot-ding”, dan bedenken wij hier iets voor. LENN denkt graag mee.

Ons beroemde (en veel gekopieerde) 1×1 torentje is ook een ontwerp dat voortkwam uit een vraag van het IFFR. Ze waren op zoek naar een object om 7 belangrijke locaties aan te duiden met naam en het programma. LENN bedacht het 1×1 torentje dat later nog vele malen werd gebruikt op allerlei evenementen. Inmiddels is er een versie 2.0 van het beroemde torentje!

983

m2 frontlit gebruikt

8

LENN medewerkers zijn er op de klus geweest

887

km rijden met een aanhanger