Layherpoorten

Voor kleine poortjes hebben we de signingtorenpoort, maar als ze groter moeten zijn dan kunnen we een layherpoort leveren. Met layher kan vrijwel elk formaat en vorm poort gebouwd worden, ook een loopbrug is mogelijk. Hiervoor hebben we dan weer 3 versies van afwerking.

Direct in layher
De doeken worden dan zonder extra frames in de layherconstructie gemonteerd. Dit is de eenvoudigste manier van monteren, je blijft dan wel de layherconstructie zien, incl. alle rozetten, schoren. Als de doeken breder zijn dan 1 layhervak, dan zie je de staander met rozetten door het doek heen, wat een minder strak opgespannen doek oplevert.

Spie-scaf
Om de doeken buiten de schoren, liggers en rozetten te krijgen, kunnen we de layherconstructie voorzien van een spie-scaf frame. We maken dan een buizenframe met speciale spie-scaf koppelingen vast aan de rozetten en in dit frame spannen we de doeken op. Je ziet op deze manier nauwelijks meer dat er een layher/steigerconstructie in zit en de doeken kunnen strakker opgespannen worden. Je blijft wel nog het buizenframe, de ruimte tussen doek en buis en de tiewraps en ringen zien.

Layherframe
Dit is de meest luxe versie van het aankleden van de layherconstructies. We monteren een speciaal zelf ontwikkeld frame systeem om de layherconstructie. Hiermee maken we een naadloos kaderframe, waar we de doeken omheen opspannen. De doeken worden over en om het driehoekig profiel gespannen en aan de binnenzijde opgespannen. Als de constructie ingepakt is, zie je helemaal niks meer van de steiger. Ook zie je de ringen en tiewraps niet meer.

LENN levert in principe alleen de aankleding van de poorten, maar desgewenst kunnen we ook de layherconstructie leveren, dit doen we dan met een inhuur partij. Bij de signingtoren poort is geen layherconstructie nodig.

Qua maatvoering is alles mogelijk. Voor kleine poortjes (max 5 meter brede overbrugging en 240cm onderdoorloop hoogte) raden wij onze signingtoren poort aan.

Heeft u vragen? Mail ons