Volvo Ocean Race 2018

Volvo Ocean Race 2018
24 juni – 1 juli 2018

De Volvo Ocean Race (VOR) is de grootste zeilwedstrijd om de wereld voor professionele zeilers. Dit 3-jaarlijkse mega-evenement zal vanaf 2019 een 2-jaarlijks evenement gaan worden. Deze switch zal voor meer continuiteit en commerciële waarde gaan zorgen is de verwachting.

De Volvo Ocean Race 2017-2018 was alweer de dertiende editie. Deze startte met een havenrace op 14 oktober 2017 in de Spaanse stad Alicante. Na 11 etappes en 11 havenraces zijn de boten op 30 juni 2018 gefinisht in Den Haag, nabij de haven van Scheveningen.

Acht dagen lang stond de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Er waren tal van watersportactiviteiten en wedstrijden en er was volop entertainment. In opdracht van TIG Sports was de signtuning van het evenemententerrein in handen van LENN. Alles op en om het evenemententerrein werd door ons voorzien van fullcolour prints en ook de arrival stage waar de prijsuitreiking plaatsvond werd aangekleed door ons.

Speciaal voor de Volvo Ocean Race heeft LENN “wayfinding towers” gemaakt, welke met het reizende deel van de VOR de wereld over gegaan zijn. Deze speciale doekpanelen zijn makkelijk te transporteren en makkelijk te plaatsen. De towers zijn voorzien van een LEDscherm aan 2 kanten en werden in het donker uitverlicht door speciale LED buizen. Er was een dubbele set in omloop waarvan er meestal 1 op reis was en de andere opgebouwd stond op een locatie onderweg.