Recyclenn

Upcyclenn

LENN gebruikt veel printmateriaal. Wij doen ons best om zo veel mogelijk van het gebruikte printmateriaal te recyclen. Wij houden hier al rekening mee bij het bestelproces en bij de materiaalkeuze.

De materialen die wij recyclen worden voor het grootste deel verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Alle metalen delen (zoals ringen) en overige afvalstoffen worden verwijderd en de rest van het materiaal wordt verpulverd tot PVC korrels. Deze korrels worden vervolgens omgesmolten naar een nieuwe PVC grondstof.

LENN levert ook materiaal aan diverse partijen voor upcycling. Ons gebruikte printmateriaal wordt dan verwerkt tot een nieuw product. Kunstenaars en upcycling-ateliers kunnen bij LENN frontlit doeken en andere gebruikte printmaterialen ophalen om nieuwe producten van te maken. Zo komt het gebruikte printmateriaal opnieuw tot leven in bijvoorbeeld een laptophoes of een tas. Er worden echt mooie dingen gemaakt van ons afvalmateriaal en we vinden het fantastisch dat dit kan.

Bij het gebruik van onze printmaterialen worden logo’s en teksten niet geheel leesbaar getoond. Slechts delen van logo’s of teksten worden gebruikt, zodat er niet zomaar tassen worden gemaakt met logo’s van onze klanten erop.

LENN werkt samen met de volgende partijen:

Beat the Bag vermindert het gebruik van plastic tasjes én geeft promotiemateriaal een tweede leven. Door reclamedoeken van en voor bedrijven te upcyclen tot herbruikbare tassen helpen we de circulaire economie in Nederland verder op weg. In sociale werkplaatsen wordt met veel liefde genaaid aan deze duurzame en kwalitatief hoogwaardige tassen, waarmee we voorzien in sociale en lokale werkgelegenheid. 100% duurzaam, 100% sociaal en 100% lokaal.

Foto’s: Rene Geerling

Dami World “Upcycled with Style”!

Maak van uw reclame-foto banners unieke, handgemaakte, one of a kind items! Upclycle uw banner tot een fashionable tas of accessoires. Help mee om de afvalberg te verkleinen en geef mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een fair inkomen!

Kijk op onze website https://www.damiworld.nl/partnership voor onze producten, werkwijze & mogelijkheden.